mijn diensten

Spirit Boekhouding & Belastingadvies

Mijn diensten

Administratie

Spirit Boekhouding & Belastingadvies kan voor jou elke administratie verwerken. Het inboeken van betalingen en de controle op de administratie. Het is allemaal een hoop werk en gedoe en wellicht houd jij je liever bezig met alle andere taken van je onderneming. Spirit Boekhouding & Belastingadvies kan je dan helpen door deze taken uit handen te nemen.

Elk kwartaal dien je als ondernemer een Btw-aangifte te doen. Dien je te betalen of krijg je geld terug van de btw? Het lijkt een eenvoudig plus en min sommetje, maar hier kan best wat tijd ingaan zitten. Niet doen dus, geef het uit handen. Spirit Boekhouding & Belastingadvies rekent het graag voor je uit!

Heb je personeel in dienst? Dan is een goede salarisadministratie heel belangrijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je personeel en uiteraard de belastingdienst. Spirit Boekhouding & Belastingadvies helpt je hier graag mee zodat je het overzicht kunt bewaren.

– Verwerken van administraties
– Controle van jouw administratie
– Periodieke aangiften BTW
– Salarisadministratie (dit doe ik in samenwerking met een kantoor dat hierin is gespecialiseerd)

Jaarrekeningen

Elk jaar weer een hoop gedoe, die jaarrekeningen. Helaas zijn ze wel noodzakelijk en is het van groot belang dat ze goed worden opgesteld. Een foute opstelling kan je namelijk veel geld kosten. Onnodig natuurlijk, daarom help ik je graag! Heb je een eenmanszaak, ben je zzp-er of heb je een VOF? Dan stel ik de jaarrekening voor je op. Zo heb je niet alleen voor de belastingdienst het juiste overzicht, maar weet je zelf ook waar je met jouw bedrijf staat. Je hebt direct een duidelijk overzicht van waar je meeste kosten inzitten en waar je eventueel kunt besparen het komend jaar. Superfijn dus!

Ook voor de jaarrekening van een BV kun je contact met mij opnemen. Een BV heeft natuurlijk net een andere aanpak nodig in verband met deponering van de jaarstukken voor de Kamer van Koophandel en het opstellen van notulen voor de Algemene vergadering voor Aandeelhouders. Toch behandel ik alle jaarrekeningen met evenveel aandacht en precisie. Je mag mijn vakkundigheid dus te allen tijde verwachten.

– Opstellen jaarrekening eenmanszaak of ZZP-er
– Opstellen Jaarrekening VOF of BV

Belastingen

De Belastingdienst kent veel mogelijkheden om geld terug te krijgen, maar helaas ook kent de Belastingdienst ook vele aangiften. Of je nu ondernemer of particulier bent, we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Maar geen paniek, ik adviseer en help je er graag bij!

Als particulier kun je te maken krijgen met de jaarlijkse inkomstenbelasting. Deze zijn soms erg lastig omdat je te maken hebt met veel regeltjes en mogelijkheden. Spirit Boekhouding & Belastingadvies ondersteunt je hier graag bij. Maar ook wanneer je geld hebt geërfd, dien je aangifte te doen. Net als wanneer je geld wilt schenken aan kinderen of familie. Ik snap dat je dan niet op alle rompslomp van de belastingdienst zit te wachten, daarom kun je voor deskundig advies altijd contact opnemen.

Als ondernemer krijg je vaak te maken met de inkomstenbelasting, maar ook vennootschapsbelasting kan een mogelijkheid zijn. Het klinkt ingewikkeld maar met hulp van Spirit Boekhouding & Belastingadvies komen we er samen vast uit!

– Aangiften inkomstenbelasting particulieren
– Aangiften Schenk- en erfbelasting
– Aangiften inkomstenbelasting ondernemers
– Aangiften vennootschapsbelasting

Advisering

Het kan gebeuren dat je met vragen zit. Vragen over het opstarten of doorstarten van jouw bedrijf, maar ook vragen over wat je iemand mag schenken. Voor alle vragen die te maken hebben met de boekhouding of belasting kan ik je van deskundig advies voorzien.

Hoe zit het bijvoorbeeld met je oudedagsvoorziening? Of klopt mijn financiële planning wel en wat biedt dit voor de toekomst? Wat komt er bij kijken als ik mijn huis verkoop of juist een huis ga kopen? Allemaal vragen waar je niet mee moet blijven lopen, maar Spirit Boekhouding & Belastingadvies kunt bellen!

Wanneer je een bedrijf start heb je de keuze uit meerdere bedrijfsvormen. Welke past het beste bij jou en wat zijn de voor- en nadelen van elke bedrijfsvorm? Bel Spirit Boekhouding & Belastingadvies voor een eerlijk antwoord.

– Ondersteuning en advies bij het opstarten van jouw onderneming
– Advies en begeleiding bij optimalisatie van bedrijfsvorm
– Deskundig advies bij alle financiële aspecten bij de aan- en verkoop van je huis
– Advies bij schenken of erven
– Advies bij financiële planning en oudedagsvoorziening

Neem contact op met voor een:

Vrijblijvend adviesgesprek